Угледни час
Наставник Мићо Јевтић је са ученицима 8.2 разреда одржао угледни час из хемије, чија је наставна јединица била : ,, Доказивање присуства скроба и денатурација протеина“. Ученици су били подељени у две групе за релизацију експеримената. Прва група је истраживала присуство скроба у хлебу, рижи, јабуци и кромпиру користећи јод као индикатор, док је друга група испитивала денатурацију протеина у беланцету и млеку под утицајем алкохола и ацетона. Резултати су били у складу са предвиђањима: присуство скроба у храни је потврђено реакцијом са јодом, док је денатурација протеина настала додавањем алкохола и ацетона. Ученици су приметили промене у конзистенцији и структури протеина као резултат денатурације.
Овај час је пружио ученицима практично искуство у примени концепата из хемије, омогућујући им да изведу експерименте и закључе о присуству скроба и денатурацији протеина у различитим намирницама, и успешно допринео разумевању основних концепата хемије и њихове примене у свакодневном животу.