Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail:osnikolateslavreka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

Међународни дан матерњег језика – 21.фебруар

Поводом обележавања Међународног дана матерњег језика, који се и ове године обележава у циљу промовисања језичке културе и разноврсности, као и вишејезичности,у нашој школи је организовано низ активности.
Библиотекарка Ружа Петковић је са ученицима петог,шестог и седмог разреда одржала радионицу „Колико познајем свој језик“.Ученици су подељени у групе,од којих је свака требала да објасни поједину групу речи: стране речи, старе речи, жаргонизми и узречице. Највећи проблем је познавање старих речи.Од понуђених педесет речи ученици нису знали значење ни половине. Далеко боље владају страним речима које свакодневно користе у комуникацији и на друштвеним мрежама.
Наставница српског језика, Жељка Танасковић, са ученицима осмог разреда је реализовала квиз „Прича о речима“.Кроз занимљива питања и одговоре, ученици су сазнали колико познају (или не познају) свој језик.
После свих активности, општи закључак и ученика и нас који смо радили са њима је да далеко боље познају неке стране речи и изразе од наших старих речи, а о богатству речника ученика тешко је и говорити.
Библиотекар Ружа Петковић

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.