Информатор о раду

informator2

Блог школе Амајић

baner  os amajic

Имунизација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail: osnteslavelikareka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

Обавештење о упису ученика у први разред за школску 2023/2024. годину

Поштовани родитељи предшколаца, будућих ђака првака,
И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије, од понедељка 20.03.2023. године могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:
•Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију. Регистровати се можете преко следеће пречице: https://eid.gov.rs/
•Након регистрације покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ) – преко линка https://euprava.gov.rs/
•Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.
Пожељно је, не и обавезно, да користите ћириличну тастатуру при пријави детета. Термин за тестирање у школи треба да буде након обављеног систематског прегледа у Дому здравља.
Приликом уписа није потребно да прилажете следећа документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
•Извод из матичне књиге рођених;
•Уверење о пребивалишту;
•Уверење о похађању припремног предшколског програма;
•Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*
* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара или у војној медицинској установи.
Напомена : Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена : Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка ће бити доступна је од 20. марта 2023. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.
Такође, за сву неопходну подршку Вам стоји на располагању психолог школе Марија Видаковић. Контакт телефон је 015/7464114, мобилни телефон 062/8881834, а мејл адреса на коју можете писати је Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .
Колектив Основне школе “Никола Тесла”

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.