Информатор о раду

informator2

Блог школе Амајић

baner  os amajic

Имунизација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail: osvelikareka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

Угледни час

Учитељица Дивна Трифуновић је 18.10.2023. године одржала угледни час са ученицима четвртог разреда на тему: ,,Шуме Србије“. Користећи различита наставна средства, укључујући презентацију, таблу и креду, представила је наставну јединицу о природним богатствима наше земље.
Ученицима је дала задатак да раније припреме занимљивости о листопадним, четинарским и мешовитим шумама. Ово је подстакло ученике на самостално истраживање и размишљање.
На часу је владала динамична атмосфера, где су ученици активно учествовали и сарађивали. Постављали су питања и делили сопствена искуства, што је допринело бољем разумевању теме.
Учитељица је користила интересантне примере и занимљивости о шумама Србије, што је додатно оживело час.
На овом часу, ученици нису само учили о природним богатствима наше земље, већ су развијали и комуникацијске вештине. Овакав интерактиван начин учења сигурно ће им остати у сећању и подстаћи их на одговоран однос према заштити наше природе.

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.