Блог школе Амајић

baner  os amajic

Имунизација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail: osnteslavelikareka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

Угледни час

Наставник Зоран Грбић је са ученицима 6. разреда одржао угледни час физичког и здравственог васпитања, на ком је преовладавала провера физичких способности ученика, конкретно скока у даљ из места и истегљивости (гипкости).
Час је почео разговором о значају редовног вежбања и физичке активности за опште здравље. Наставник је истакао како физичка спремност може позитивно утицати на квалитет живота ученика, као и на њихов успех у школи и свакодневним активностима.
Након тога, ученици су учествовали у провери скока у даљ из места и истегљивости. Они су били мотивисани да дају најбоље од себе и да измере своје граничне физичке могућности.
Ученици су били ангажовани и усмерени на технику правилног скока у даљ, као и на важност истегљивости у спортским и свакодневним активностима. Наставник је показао правилну технику и предложио корисне савете за побољшање перформанси.
Након провера, разговарало се о значају редовног вежбања, одржавању физичке форме и унапређењу спортских способности. Ученици су били подстакнути да наставе са вежбањем и да постепено подижу ниво својих физичких способности.
Ова наставна јединица из физичког и здравственог васпитања омогућила је ученицима да схвате важност физичке активности и развијања физичких способности за оптимално здравље и опште добробити. Истовремено, инспирација за надметање са сопственим границама постављена је као основа за постизање личних циљева у физичком развоју.

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.