Информатор о раду

informator2

Блог школе Амајић

baner  os amajic

Имунизација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail: osvelikareka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

У сусрет школској слави

Припремајући се да прославимо Светог Саву, у четвртак 25. јануара организован је   мини Светосавски “коктел” за ученике Основе школе ”Никола Тесла” у Великој Реци. У просторијама школске трпезарије скромно укрепљење пронашли су сви ученици школе као и наши будићи школарци тј. предшколци. На данашњим часовима верске наставе упознавали смо се са животом нашег Светог Саве, али то нису биле тек понеке нове лекције из историје, него пре свега лекције из живота које се дуго усвајају и увежбавају. Угледајући се на Светог Саву ми можемо постати радни и поштени, марљиви и пожртвовани, добри и племенити. Да смо савладали лекцију о Светом Сави, можемо рећи онда када он постане наш узор и наш пример за угледање.
Нарочиту захвалност исказујем Трговинском ланцу “Сјај” из Лознице, честитом хришћанину и светосавцу брату Драгану Симићу и његовом сину Урошу на подршци и даровима да ученицима приредимо овај мини Светосавском “коктел”.
Користим прилику да ђацима и колегама наставницима честитам школску славу-Светога Саву, са жељом да наше школе буду пуне дечије радости, а ђачке књижице пуне петица.
Вероучитељ Илија Трипић

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.