Информатор о раду

informator2

Блог школе Амајић

baner  os amajic

Имунизација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail: osnteslavelikareka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

Обавештење! - бесплатни уџбеници

И ове године Министарство просвете је, у складу са Одлуком Владе Републике Србије, определило средства за набавку бесплатних уџбеника у настави у школској 2023/2024.години.
Право на бесплатне уџбенике имају:
-ученици из социјално/материјално угрожених породица ( примаоци новчане социјалне помоћи );
-ученици који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, укључујући и ИОП3;
-ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом, који се образују по индивидуалном образовном плану, а потребни су им прилагођени уџбеници, као и ученици који образовно – васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, а којима је потребно прилагођавање ( увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат );
-уосновних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања;
-ученици првог и другог разреда основне школе који су глуви, а којима су потребни прилагођени уџбеници у електронском формату, са видео садржајима на српском знаковном језику.
Школи се као доказ о испуњености услова доставља следећа документација:
-за ученике социјално/материјално угрожених породица – примаоце новчане социјалне помоћи, решење ( копија ) којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи;
-за ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања ( средња школа, факултет ), потврду образовно васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно – васпитне установе о својству ученика прилаже се за свако дете.
-За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете и налазе се у основној школи, школа не издаје потврду, јер школа поседује податке о наведеним ученицима.
За ученике који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану ( ИОП1, ИОП2 и ИОП3 ), није потребна документација, јер школа поседује податке о наведеним ученицима.
Родитељи достављају школи потребну документацију до 31.03.2023.године.
Школа уноси податке до 10.04.2023.године.
Колектив основне школе „Никола Тесла“

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.