Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail:osnikolateslavreka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

Угледни час

Угледни час физичког васпитања одржан 22.01.2020. на трећем часу код наставнице Ане Ковачевић у осмом разреду. Назив наставне јединице: Прескок, козлић и шведски сандук, прекопит; тип часа: обучавање.
Присутни на часу: проф. разр. наставе Љиљана Мићић, проф. српског језика Жељка Танасковић, проф. математике и физике Саша Горданић, проф. физичког васпитања Зоран Грбић, психолог школе Драгана Живковић и директор школе Дивна Трифуновић.
У уводном делу часа наставница истиче циљ, објашњава ученицима шта ће радити и шта је планирано за тај час. Ученици у уводном делу часа раде вежбе загревања и прате инструкције од стране наставника (ходање на прстима, на петама, ходање руским кораком, са искораком и засуком, поскоци у месту, поскоци лево-десно, у кретању као клизање, трчање). Један ученик је у улози наставника – демонстрира вежбе, остали ученици прате.
У главном делу часа ученици раде колут у напред из места, а на другој струњачи раде мост из лежећег положаја.
Затим, постављајући руке на почетак стола уз асистенцију наставника раде колут у напред. Из залета ученици преко козлића изводе прекопит.
Остале активности: мимоилажење на греди у паровима.
У завршном делу часа организована игрица за ученике који су подељени у две групе – замена места лоптицама. Након тога постројавање и разговор о часу, упућивање похвала за ученике који су били успешни током часа.
Час је успешно реализован, динамичан, ученици активно укључени у наставу, јасна упутства од стране наставнице која истиче кључне појмове и проверава да ли су их ученици разумели и усвојили. Током часа ученици добијају повратну информацију, сугестије како да обаве све сложеније задатке и пружа помоћ око извођења вежби.
 
ugledni-cas-22-01-2020
 

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.