Информатор о раду

informator2

Блог школе Амајић

baner  os amajic

Имунизација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски документи

dokumenti

Савети психолога

psiholog

По њему носимо име

nikola

Facebook

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 015/ 7464 114

E-mail: osvelikareka@gmail.com

Више информација>>>

Анкета

Да ли Вам се свиђа наш сајт?
 

Дан школе школске 2023/24. године

Наша школа је пригодним програмом прославила свој дан 3. јуна. У припреми програма су учествовали сви млађи разреди матичне школе са својим учитељима, као и старији разреди који су чинили хор и припремили глумачке одломке са својом наставницом српског језика. Из издвојеног одељења у Амајићу су учествовале две ученице петог разреда.
Ученици су певали и играли, неки су рецитовали, неки су глумили. Публика је испратила сваки покрет, гест, реч и стих и аплаузима поздравила сваку ученичку поставу на нашој малој сцени у школском холу.
У публици су били и гости из других образовних установа на нашој општини, представник општинских органа, као и гости из Руског центра за науку и културу који је у сарадњи са Фондацијом „Заједно за осмех“, чији је представник такође био наш гост, посебним поклоном наградио ученика генерације.
Приредбу је отворила директорка школе Радмила Божић која је кратко поздравила присутне и предала сцену водитељки програма која је најављивала учеснике приредбе.
Програм је отпочео хорским извођењем песме „Чаробњак знања“, а исти хор је и затворио програм на крају приредбе песмом „Нек свуд љубав сја“.
Показали су се рецитатори и мали глумци, као и играчи који су извели народну игру „Дивна, Дивна“.
У средишњем делу приредбе директорка школе је наградила најуспешније ученике који су постигли највише успеха на такмичењима и позвала све ученике да пођу истим путем и да у наредној школској години повећамо број награђених ученика.
Након приредбе је припремљено послужење за ученике и свечани ручак за запослене и госте.

Велика Река

У дринској заравни, уз главни друм Турци су од Вољевчана отели најплоднију земљу, али по реци која се ту уливала у Дрину, оставили су назив селу, Велика Река. Велика Река данас броји око 472 становника, има осмогодишњу основну школу као и локални водовод. Од овог села почиње заправо Зворничко језеро и највећи туристички потенцијал општине Mали Зворник.